| Zöldborsós karajszelet receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül) 50 dkg zöldborsó 2 dl habtejszín 1 csokor petrezselyem 1 ek mangalica zsír 1 ek vaj 1 csapott ek étkezési keményítő (el is maradhat) 1 csapott ek finomliszt (kevés) bors ízlés szerint só ízlés szerint Elkészítés: A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel. Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |