Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós karajszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül)
50 dkg zöldborsó
2 dl habtejszín
1 csokor petrezselyem
1 ek mangalica zsír
1 ek vaj
1 csapott ek étkezési keményítő (el is maradhat)
1 csapott ek finomliszt (kevés)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós apróhús » Zöldborsós pulykamell ragu » Karajszeletek ananásszal
» Zöldborsós metélt » Zöldborsós spagetti » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós csirkecsíkok
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós tojásragu
» Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.