| Sajtos-zöldborsós ropogós receptKöretek Hozzávalók: 15 dkg párolt borsó 15 dkg reszelt sajt 30 dkg liszt 6 dkg vaj 2 tojás 2 tojássárgája só, szerecsendió, pirospaprika Panírozáshoz: liszt 2 tojásfehérje zsemlemorzsa Elkészítés: Egy lábasban 2 dl sós vizet felteszek a tűzhelyre a vajjal együtt. Ha már kezd forrni, beleöntöm a lisztet és fakanállal kevergetem. Mivel szinte azonnal besűrűsödik, nem könnyű keverni. Kicsit sűrűbb lesz, mint a képviselőfánk tésztája. Lehúzom a tűzről, kicsit állni hagyom és hozzákeverem a 2 egész tojást, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket, végül a főtt borsót is. A masszát kb. 1 cm vastagon egy sütőpapír lapon kinyújtom. Ha kihűlt, bármilyen formára vághatom, szeletelhetem, különböző formákkal kiszaggathatom. Ezután a szokásos módon bepapírozom, de egész tojás helyett a maradék tojásfehérjéket használom fel hozzá. Ha kell a fehérje máshoz (én össze szoktam gyűjteni, mert sok recepthez csak az kell), akkor egész tojást használok. Most a fehérjét villával lazán felvertem és sóztam, zsemlemorzsában megforgattam és bő olajban megsütöttem. Lehet belőle feltét egy főzelékre vagy húspótló körettel, salátával, de mártással is finom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |