| Zöldborsós tojásragu receptTojásételek Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 2 evõkanál lisz, 1/2 l tej, só, bors, csipetnyi curry, 30 dkg zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott kapor. Elkészítés: A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |