| Zöldborsós spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg spagetti 5 dkg szalonna 50 dkg mirelit zöldborsó 1 kis fej vöröshagyma só a tetejére 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A pörctől leszűrt szalonnazsírból a tál kikenéséhez egy evőkanálnyit félreteszünk, a maradékon pedig az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítjuk, majd a zöldborsót hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben a spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük, leöblítjük és egy, a maradék szalonnazsírral kikent tűzálló tálba borítjuk. Végül a párolt borsóval jól átforgatjuk, a reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben addig sütjük, míg tetején a reszelt sajt olvadni nem kezd. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |