Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 pulykanyak
25 dkg vegyes leveszöldség
15 dkg kifejtett zöldborsó
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
1 kk törött fekete bors


Elkészítés:
A nyakat egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a
felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután
aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára
vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a
közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő
nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig
kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a
sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét.
Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a
citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt
beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt
petrezselyemzöldet rászórjuk, és elzárjuk a gázt.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós rudak » Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós gombaleves
» Fűszeres, zöldborsós rizs » Zöldborsós rizses csirke » Zöldborsós sertésragu » Zöldborsós köles
» Savanyú pulykaraguleves » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós tészta » Zöldborsós palacsinta
» Zöldborsós tojásragu » Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós-mandulás rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.