| Zöldborsós pulykaraguleves receptLevesek Hozzávalók: 1 pulykanyak 25 dkg vegyes leveszöldség 15 dkg kifejtett zöldborsó 3 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl 1 teáskanál citromlé 1 csokor petrezselyemzöld 1 kk törött fekete bors só Elkészítés: A nyakat egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és elzárjuk a gázt. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |