Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós sertésragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
2 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
pirospaprika
Piros Arany

bors
majoránna

Elkészítés:
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros Aranyat, alaposan összekeverem őket a hagymával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, kis kockákra vágott sertéscombot a paprikás hagymához adom, fehéredésig pirítom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 30 perc után a húshoz keverem a zöldborsót, sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem, és fedő alatt - időnként megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva - további 30 percig főzöm.
A zöldborsós sertésragut sült krumplival tálaltam, de illik hozzá a párolt rizs és a puha fehér kenyér is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós rudak » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós zöldségkrém
» Görög sertésragu » Zöldborsós rizses csirke » Zöldborsós apróhús » Zöldborsos makaróni
» Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós sertéspaprikás » Savanyú sertésragu leves » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Zöldborsós camembert krém » Zöldborsós karajszeletek » Gombás-zöldborsós spagetti » Zöldborsós szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.