Tutireceptek.hu fejléc

Karajszeletek ananásszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 vékonyabb szelet karaj
1 doboz ananász
2 ek. ketchup
2 ek. méz
1 kk. őrölt gyömbér

bors
olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpenyőben az apróra vágott ananászt, a mézet, a ketchupot, sót és a gyömbért összekeverem, öntök hozzá az ananász levéből, majd visszateszem a húst és lefedve alacsonyabb hőmérsékleten párolom. Vigyázni kell, nehogy leégjen a méz miatt. Ha nagyon édes az ananász leve, akkor kevesebb, ha nem elég édes, több mézet teszek hozzá. Közben szükség szerint adok hozzá egy kis ananászlevet. Mire elkészül, csak sűrű mártásszerű bevonat legyen az ananászon.

Tanácsok:
Rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott szelet ananásszal » Csirkemaj ananasszal » Káposzta saláta ananásszal » Sült hús ananásszal
» Mustáros karajszeletek » Currys szelet ananásszal » Zöldborsós karajszeletek » Őszi vadászegytál
» Császár szelet » Gyros tál arany módra » Pácolt zsebes karaj » Görög csibe
» Göngyölt csirkecsoda » Csirkegolyó kijevi módon » Tepsis flekken » Körömpörkölt bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.