| Zöldborsós-mandulás rizs receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 pohár (250 ml) rizs só 4 zöld kardamomhüvely 2 pohár víz 1/4 tk kurkuma 3 ek ghí/olaj egy 4 cm-es fahéjrúd 6 egész szegfűszeg 1/3 pohár mandulaforgács 1 pohár zöldborsó Elkészítés: A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk. Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát. Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz. Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel. Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük. Fedő alatt pároljuk. Forrón tálaljuk. Tanácsok: Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen). A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |