| Zöldborsós csirkecsíkok receptLevesek Hozzávalók: 1 bögre barnarizs (2, 5 dl-es bögre) 5 dl víz 2 ek olívaolaj 1 db póréhagyma (zöld része ) 8 dkg zöldborsó (mirelit) 10 dkg csirkemell filé 2 ek petrezselyem (friss) só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 kk szerecsendió (őrölt) 2 dl főzőtejszín (zsírszegény) Elkészítés: A barna rizst megpirítjuk egy kevés olívaolajon, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és 10-12 perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt elkészítjük a tejszínes csirkét. A mirelit zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe tesszük, majd forrástól számítva, 1-2 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízbe tesszük (hogy üde zöld és roppanós maradjon). A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk a felcsíkozott csirkemellel együtt egészen a hús fehéredéséig. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és felöntjük a tejszínnel. Még egy pár percig hagyjuk rotyogni, majd hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Összeforgatjuk, és már tálalható is! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |