| Zöldborsós metélt receptLevesek Hozzávalók: 4 kis fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 4 paradicsom 15 dkg zöldborsó (konzerv) 50 dkg laposmetélt 15 dkg puha sajt 10 reszelt parmezán (jellegű) sajt só Elkészítés: A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. 3 evőkanál olajon aranysárgára sütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott és csíkokra vágott paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és 15 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldborsót, összemelegítjük. Levesszük a tűzről, és melegen tartjuk. Közben sóval és 1 evőkanál olajjal ízesített forró vízben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük. A tésztát zöldborsós mártással összekeverjük. A kis kockákra vágott puha és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |