Tutireceptek.hu fejléc

Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 1 db 60-70 dkg süllő egészben
Ízlés szerint só
Őrölt bors
Fűszerpaprika
Liszt
Étolaj a sütéshez

2 tojás
Mustár
1 citrom leve
1-2 evőkanál tejföl vagy tejszín
Fél doboz fekete vagy piros kaviár
Tojásonként 3 dl olaj

6-8 nagyszem burgonya
1 csomó petrezselyem zöld
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben feltesszük főni.
A halat lepikkelyezzük, levágjuk ollóval az uszonyait és a tüskéit, majd 2-3 mély vágást ejtünk az oldalán.
Sóval, kevés őrölt borssal és fűszerpaprikával megfűszerezzük Lisztbe mártva bő olajban serpenyőben ropogós pirosra sütjük.

Elkészítjük a majonézt: a tojásokat szétválasztjuk, 2 tojássárgájához 2 evőkanál mustárt adunk és az 1 db citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki, sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk az 1-2 evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt. Ezzel mártásszerűvé hígítjuk, majd a legvégén 1 evőkanál kaviárt keverünk hozzá figyelve arra, hogy ne tőrjük össze.

A leszűrt burgonyát olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk, vágott petrezselyemmel összekeverve forrón tányérra tálaljuk a ropogósra sült süllővel és a citromos, kaviáros majonézzel.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás burgonyasaláta » Burgonyás morzsóka » Csőben sült burgonyatorta » Tejfölös kapros újburgonya
» Burgonyás tea kifli » Hagymatokány burgonyával » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Citromos rácsos
» Sós, burgonyás kifli » Hasselback burgonya * » Tojásos burgonya leves » Citromos fehércsokis keksz
» Citromos torta » Burgonyakrémleves » Citromos fügelekvár » Gombás burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.