| Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya receptHalas ételek Hozzávalók: Személyenként 1 db 60-70 dkg süllő egészben Ízlés szerint só Őrölt bors Fűszerpaprika Liszt Étolaj a sütéshez 2 tojás Mustár 1 citrom leve 1-2 evőkanál tejföl vagy tejszín Fél doboz fekete vagy piros kaviár Tojásonként 3 dl olaj 6-8 nagyszem burgonya 1 csomó petrezselyem zöld 1 evőkanál vaj Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben feltesszük főni. A halat lepikkelyezzük, levágjuk ollóval az uszonyait és a tüskéit, majd 2-3 mély vágást ejtünk az oldalán. Sóval, kevés őrölt borssal és fűszerpaprikával megfűszerezzük Lisztbe mártva bő olajban serpenyőben ropogós pirosra sütjük. Elkészítjük a majonézt: a tojásokat szétválasztjuk, 2 tojássárgájához 2 evőkanál mustárt adunk és az 1 db citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki, sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk az 1-2 evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt. Ezzel mártásszerűvé hígítjuk, majd a legvégén 1 evőkanál kaviárt keverünk hozzá figyelve arra, hogy ne tőrjük össze. A leszűrt burgonyát olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk, vágott petrezselyemmel összekeverve forrón tányérra tálaljuk a ropogósra sült süllővel és a citromos, kaviáros majonézzel. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |