| Gombás burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg gomba, 40 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 10 dkg zellergumó. Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát, és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás elött petrezselyemzöldet szórunk a tetejére. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |