| Citromos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az alaphoz: 150 g vaj 200 g darált keksz A krémhez: 3 db nagy tojás 2 citrom leve 2 tubus sűrített tej Elkészítés: A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat és a citrom levét alaposan összekeverjük a sűrített tejjel és óvatosan a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ízlés szerint cukorral lehet édesíteni- rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe, és néhány percig még sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. A kész tortát ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kandírozott citrom szeletekkel, tortadarával, stb. Ha kihült, lekattintjuk a karimát és szeletelhető. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |