| Tojásos burgonya leves receptLevesek Hozzávalók: 3-4 db közepes burgonya 1 kis fej vöröshagyma 1 nyers tojás annyi főtt tojás, ahány személyre számítunk tejföl ecet só, bors, babérlevél, pirospaprika Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rárakjük a felkockázot burgonyát, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és addig főzzük, amig a burgonya puha nem lesz. 1/3 főtt krumlit kiveszünk egy másik tálba, összenyomjuk, rakunk rá a levesléből és egy egész tojással és az ecettel összekavarjuk. Visszaöntjük ezt a levesbe és főzzük egy pár percig. A legvégén egy kis pohár tejfölt keverünk bele. Tálalásnál apróra vágott főtt tojás rakunk a tányérba. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: verem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |