| Burgonyás tea kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 35 dkg liszt, 5 dkg fagyos zsír, 1 tojássárgája, 1 teáskanál. kömény, vagy szezámmag, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 kockacukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál. őrölt bors, 1 tojás a kenéshez. Elkészítés: A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kockacukrot, és megkelesztjük. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt, sót, borsot és az élesztőt. Összegyúrjuk, lisztet hintünk a tetejére, majd 60 percig kelesztjük. Utána 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd fél tenyér méretű háromszögeket vágunk belőle. Feltekerjük őket, kifliformára hajtjuk, majd sütőlemezre tesszük, megkenjük tojással, rászórjuk a kömény- és szezámmagot, majd 30perc kelesztés után közepes fokozaton megsütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |