| Hagymatokány burgonyával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 5-6 nagyobb fej vöröshagyma,40 dkg. tisztított burgonya, 2 evőkanál sertészsír, 5-6 dkg. füstölt szalonna, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika, 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors, só. Elkészítés: A vöröshagymát megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Forró zsiron előbb megsütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és közepes tűzön - olykor megkavargatva - dinszteljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kevés vizet is aláöntünk.Végül ha jól átpirult a tűzről levéve fűszerpaprikával is megszórjuk.Átkeverjük és hozzáadjük a megfőzött, leszűrt burgonyát, majd az egészet jól átforrósítjuk. Tálaláskor frissen törött boerssal is megszórhatjuk a tetejét. Friss kenyérrel és hideg fröccsel az igazi. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |