Tutireceptek.hu fejléc

Hagymatokány burgonyával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
5-6 nagyobb fej vöröshagyma,40 dkg. tisztított burgonya, 2 evőkanál sertészsír, 5-6 dkg. füstölt szalonna, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika, 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Forró zsiron előbb megsütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és közepes tűzön - olykor megkavargatva - dinszteljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kevés vizet is aláöntünk.Végül ha jól átpirult a tűzről levéve fűszerpaprikával is megszórjuk.Átkeverjük és hozzáadjük a megfőzött, leszűrt burgonyát, majd az egészet jól átforrósítjuk. Tálaláskor frissen törött boerssal is megszórhatjuk a tetejét. Friss kenyérrel és hideg fröccsel az igazi.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli sült burgonyával » Karfiol burgonyával » Rakott karaj burgonyával » Galuska burgonyával.
» Hagymatokány » Burgonyával rakott cukkini » Vajbabfőzelék burgonyával » Alma, burgonyával
» Hagymatokány parasztosan » Virsli roston, burgonyával » Tojásos lecsó burgonyával » Rakott kel burgonyával
» Busa burgonyával » Muszaka burgonyával » Gombás nyárs » Sonkás juhtúrós karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.