| Burgonyakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 4 személynek: -50 deka ella burgonya -néhány gallyacska friss majoránna (száritott is jó) -jódozott só -5 deci natúr joghurt -20 deka főtt combsonka -egy teáskanál étolaj -őrölt fehér bors Elkészítés: Mossuk meg és hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra a krumplit. Tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ha már egészen puha, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Közben melegitsük meg egy kis serpenyőben az olajat, és szórjuk rá az apró kockákra vagy csíkokra vágott sonkát. Folyamatos kevergetés közben pirítsuk meg. A friss majorannát mossuk meg, csepegtessük le. Botmixerrel keverjük össze a főtt krumplit főzőlevestül a joghurttal. Tálalás előtt szórhatunk bele egy kis fehér borsot. Csipkedjük le a majoránna levélkéit, vágjuk apróra és keverjük a levesbe. Szórjunk minden adagra egy kis piritott sonkát. A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |