Tutireceptek.hu fejléc

Sós, burgonyás kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10 dkg zsír
1 közepes főtt, áttört burgonya
1 tojás, +1 a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.

Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes-diós kifli » Csoda kifli » Narancsos-mandulás kifli » Burgonyás zöldségsaláta
» Sajtos burgonyasalata » Sajtos-burgonyás pogácsa » Mákos kifli » Diós kiskiflik
» Kókuszkifli » Becsei sajtos kifli » Ropogós burgonyaszirom » Hókifli, ahogy én tudom
» Hókifli, ahogy én csinálom » Sajtos-burgonyás lepény » Kókuszos kifli » Rakott sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.