| Sós, burgonyás kifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 0,5 kg liszt 3 dkg élesztő 1 dl tej pici cukor fél evőkanál só 10 dkg zsír 1 közepes főtt, áttört burgonya 1 tojás, +1 a kenéshez Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük. Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk. A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |