Tutireceptek.hu fejléc

Párolt-sült nyúl vadasan recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 deka füstölt szalonna,
5 deka zsír,
1 fej vöröshagyma,
babérlevél,
egész bors,
3 deci tejföl,
5 deka liszt,
1 deci fehérbor,
1 evőkanál mustár,
5 deka cukor,
citromhéj,
só,
egy mezei nyúl nyúl,
1 deci ecet,
30 deka vegyes zöldség.

Elkészítés:
A nyulat megnyúzás és hártyáitól való megtisztítás után bepácoljuk. A páclevet a következőképpen készítjük el:
3 liter vízben 30 deka karikára vágott vegyes zöldséget, 1 fej karikákra vágott vöröshagymát, 1 babérlevelet, néhány szem egész borsot megfőzünk. Mikor a zöldség megfőtt, 1 deci ecetet öntünk hozzá, és hűlni hagyjuk.
A megtisztított nyulat besózzuk, és a páclébe tesszük két három napig. Ezután a léből kiemeljük, konyharuhával megtörölgetjük, feldaraboljuk, és gyufavastagságú füstölt szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük.
Ezután a darabokat tepsibe rakjuk, a pácléből leszűrt vegyes zöldséget, zsírt, hagymát, babérlevelet, egész borsot teszünk alá, és sütőben közepes lángon, lefedve sütjük bő egy-másfél órát, majd kiszedjük egy lábosba, és a fehérborral, fedő alatt puhára pároljuk.
A nyúl zöldséges, zsíros levét zsírjára lesütjük, beletesszük a mustárt, tejfölös habarással és egy kevés vízzel felengedjük. Cukorral, citrom héjával, sóval ízesítjük, jól felforraljuk. Rászűrjük a feldarabolt nyúlhúsra, és zsömlegombóccal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.

Tanácsok:
Száraz fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadnyúl vadasan » Libacomb vadasan » Gomba vadasan » Gomba vadasan elkészítve
» Párolt-sült oldalas » Csirke vadasan » Vadraguleves bográcsban » Mezőőr kedvence
» Babgulyás vadász módra » Hamis vadas mártás » Majoránnás ragu » Párolt vadkacsa
» Sajtkrémes vadkacsamell » Olaszos-almás vadkacsamell » Ropogós vadkacsa » Gombás vadkacsaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.