| Tejfölös nyúlcomb receptHozzávalók: Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb 100 g füstölt szalonna 50 g fokhagyma 100 g vöröshagyma 2 dl tejfel ízlés szerint: só bors 50 g füstölt sajt 30 g zsemle morzsa 1 db alma 1 dl olaj 50 g liszt. Elkészítés: Elkészítés: A nyúlcombokról éles, hegyes késsel eltávolítjuk a kékes hártyát. Füstölt szalonnával megtűzdeljük. Célszerű a szalonnát lehűteni, és olyan vastagságú csíkokra felvágni, hogy a spékelőtűbe elférjen. Így tűzdelésnél nem szakad be a szalonna. A spékelést mindig a rostokkal párhuzamosan végezzük. A fokhagymát a kis hegyes késsel felszúrt kis nyílásokba tegyük. A megtűzdelt nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk lisztbe mártjuk és kevés forró zsiradékban szép piros kérgesre sütjük. Egy kis tepsibe vagy jénaiba elterítjük az esetleg megmaradt szalonnát, a karikára vágott almát és a vastagra szeletelt vöröshagymát. Erre kerül az elősütött nyúlcomb. Metélt füstölt sajttal megszórjuk, majd sűrű tejfellel bevonjuk. Zsemlemorzsával meghintjük, és sütőben ropogós, pirosra sütjük. Így tepsisen kerül az asztalra. Házi kenyér a körete. Kis bicskával fogyasztva, kis csupor bor mellett fenséges élményt nyújt. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |