Tutireceptek.hu fejléc

Párolt-sült oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg bőrös oldalas
1-2 közepes fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 szem bors
1 nagy babérlevél
tetszés szerint só
Őrölt fűszerek: feketebors, kömény,/ételízesítő/sült sertéshúsokhoz való fűszerkeverék.

Elkészítés:
Megtisztított sertésoldalast besózom, ezután előkészítem a sütőtálat: az aljába darabolok fel hagymát és fokhagymát, rászórom az egész borsot és a babérlevelet is. Ezek után ráhelyezem az oldalast a bőrös felével lefelé, rászórom az őrölt fűszereket, majd a maradék hagymát, ill. fokhagymát is. Annyi vizet teszek alá, hogy a negyede vízben legyen, lefedem és beteszem a sütőbe, vagy a tűzhelyen lábasban is megpárolódik. Néha ránézek, nehogy elforrjon a víz alóla, ha kell pótolom. Miután puhára pároltam/kb.2 óra/ jön a sütés-miközben 1-2x megforgatom. Kb. 220 fokon párolom a sütőben és 240 fokon sütöm-nem grillezem.

Tanácsok:
Köretnek illik mellé a rizs, vagy a knédli, kenyérke:) de a sült krumpli bármelyik változata is,+ dinsztelt káposzta.

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: quimbi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült sertés oldalas » Párolt-sült nyúl vadasan » Töltött oldalas » Fűszeres pácolt oldalas
» Oldalas másként » Fokhagymás sült oldalas » Szilvaszószos marhaoldalas » Kemencében sült oldalas
» Barbecue oldalas » Káposztás oldalas kuktában » Kétszer sült oldalas » Szaftos sertésoldalas
» Sült oldalas » Ropogós sertésoldalas » Rozmaringos oldalas » Roston sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.