| Párolt-sült oldalas receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg bőrös oldalas 1-2 közepes fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2-3 szem bors 1 nagy babérlevél tetszés szerint só Őrölt fűszerek: feketebors, kömény,/ételízesítő/sült sertéshúsokhoz való fűszerkeverék. Elkészítés: Megtisztított sertésoldalast besózom, ezután előkészítem a sütőtálat: az aljába darabolok fel hagymát és fokhagymát, rászórom az egész borsot és a babérlevelet is. Ezek után ráhelyezem az oldalast a bőrös felével lefelé, rászórom az őrölt fűszereket, majd a maradék hagymát, ill. fokhagymát is. Annyi vizet teszek alá, hogy a negyede vízben legyen, lefedem és beteszem a sütőbe, vagy a tűzhelyen lábasban is megpárolódik. Néha ránézek, nehogy elforrjon a víz alóla, ha kell pótolom. Miután puhára pároltam/kb.2 óra/ jön a sütés-miközben 1-2x megforgatom. Kb. 220 fokon párolom a sütőben és 240 fokon sütöm-nem grillezem. Tanácsok: Köretnek illik mellé a rizs, vagy a knédli, kenyérke:) de a sült krumpli bármelyik változata is,+ dinsztelt káposzta. Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: quimbi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |