| Erdei szeletek receptHozzávalók: 1,5 kg vaddisznóhús(ha van, akkor malac, vagy süldő combhús) só, Őrölt bors 2 kk fenyőmag (kk=kávéskanál) 2 kk rozmaring 2 kk fűszerkeverék (negyed-negyed kk mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum és pirospaprika keveréke) 2 dl olaj Kaprimártás 1 fiola kapribogyó, 3 dl sűrű tejföl, 3 tojássárga, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint Elkészítés: A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal. Kaprimártás A tejfölbe belekeverjük a nyers tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Tanácsok: Száraz, gyümölcsös fehérbor illik hozzá. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |