Tutireceptek.hu fejléc

Őszi szarvasragu recept

Kategória:


Hozzávalók:
70 dkg szarvascomb
30-30 dkg friss brokkoli, friss karfiol
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
fél dl olaj
só,
őrölt bors

Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra darabolt szarvashúst. Fehéredésig süssük, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk meg háromnegyedig. Ha közben túlságosan besűrűsödik a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Szórjuk bele a kockákra vágott sárgarépát, a rózsákra szedett brokkolit és karfiolt. Szórjuk meg a petrezselyem felével, majd újból annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje, és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes tűzön pároljuk készre, de vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A kész ragut forrón szedjük tányérokba, és szórjuk meg a maradék petrezselyemmel. Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fácánpörkölt » Bakonyi fácánmell » Fogoly kelkáposztában pácolva » Szarvashátszín sajtbundában
» Szarvasgulyás » Fácán-sült » Tejfölös nyúlcomb » Vadmáj pástétom
» Hegyi pörkölt. » Tárkonyos őzragu. » Fűszeres szarvascsülök » Fogolypecsenye borókával
» Boros libapecsenye » Hamis vadas mártás » Gombás szarvas-steak » Ropogós vadkacsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.