| Őszi szarvasragu receptHozzávalók: 70 dkg szarvascomb 30-30 dkg friss brokkoli, friss karfiol 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 2 sárgarépa 1 csokor petrezselyem fél dl olaj só, őrölt bors Elkészítés: A forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra darabolt szarvashúst. Fehéredésig süssük, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk meg háromnegyedig. Ha közben túlságosan besűrűsödik a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Szórjuk bele a kockákra vágott sárgarépát, a rózsákra szedett brokkolit és karfiolt. Szórjuk meg a petrezselyem felével, majd újból annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje, és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes tűzön pároljuk készre, de vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A kész ragut forrón szedjük tányérokba, és szórjuk meg a maradék petrezselyemmel. Párolt rizzsel tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |