Tutireceptek.hu fejléc

Vadnyúl vadasan recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg. vadnyúl hús ( comb, gerinc)
3 dl. tejföl,
1 db. citrom,
2 gramm őrölt fekete bors,
2 db. nagyobb babérlevél,
1 kanál mustár,
1 kiskanál cukor,
só,
páclé,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál tejszin.
A pácoláshoz:
3-4 fej vöröshagyma,
2-3 szál apróra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 evőkanál szemes feketebors,
3 db. babérlevél, izlés szerint ecet.

Elkészítés:
A tisztított húst annyi vízzel tegyük fel főni, hogy ellepje. Ha forr, a habját leszedjük. Ezt mindaddig tesszük, amig a habzás végül megszünik. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, zöldségwet, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük. Ha puha a tűzről levesszük, lehűlt állapotában izlés szerint citromlével (ecettel) savanyítjuk. Ebben a páclében hagyjuk 2 - 3 napig hűvös helyen. Fogyasztás előtta húst kiszedjük, leöblítjük és feldaraboljuk, míg a páclé egy részét leszűrjük. A kiszedett zöldséget kevés cukorral barnára pirítjuk, majd kevés páclevet hozzáadva áttörjük. A lisztből és az olajból barna rántást készítünk, majd hozzáadjuk az áttört zöldséget, páclével felengedjük, ízesitjük mustárralsóval fűszerekkel és a húst visszarakva az egészet átforraljuk, a végén tejszínnel lágyítjuk. Tálalás előtt tejfelt adunk hozzá
Köretnek zsemlegombóc, rizs, knédli illik hozzá

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb vadasan » Gomba vadasan » Csirke vadasan » Vadnyúl pástétom
» Párolt-sült nyúl vadasan » Gomba vadasan elkészítve » Gombás vadkacsaragu » Szarvassült
» Gombás szarvas-steak » Vadászpecsenye » Almás-sajtos vadkacsa » Fácán gesztenyés almával
» Fácánpörkölt » Babgulyás vadász módra » Vadmáj pástétom » Fűszeres bébipolip


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.