| Vadas leves gazdagon receptHozzávalók: negyed-negyed kg fácánmellfilé, szarvascomb, vaddisznócomb és nyúlgerincfilé egy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma két sárgarépa 1petrezselyemgyökér egy citrom 0,1kg szárított vargánya 1dl tejszín 2dl tejföl liszt lestyán, tárkony, bors, őrölt gyöbér só és mustár Elkészítés: A szépen felcsíkozott húsokat feltesszük főni kb. 2,5liter vízben az egészben hagyott zöldségekkel együtt, hozzáadunk egy mokkáskanál borsot és gyömbért, egy evőkanál mustárt, a félcitrom levét és a héjából is reszelünk a lébe egy keveset, egy kevés sót és puhára főzzük. Ezután kiszedegetjük a zöldségeket, leszűrjük a húst és visszatesszük a lébe a zöldségeket. Turmixgéppel jól dolgozzuk el a levet, majd öntsük hozzá a tejszín, adjuk hozzá a gombát a tárkonyt, a lestyánt, ízlés szerint sózzuk és ha kell, akkor ízesítsük még mustárral és citromlével, majd tejfölös habarással sűrítsük a kívánt sűrűségűre. Mikor ezzel készen vagyunk tegyük vissza a húst, forraljuk fel 2 percre és kész is. Reszelt sajttal, citromkarikákkal és pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |