| Vadas kicsit másképp receptHozzávalók: 2 és fél kiló vadhús 3 közepes fej vöröshagyma 1 kisebb fej foghagyma 2 db sárgarépa 2 db nagyobb zöldség 1 közepes zeller 20 dkg gomba (lehetőleg ne konzerv) fél liter tejföl 1 kis doboz natur joghurt só bors mustár citromlé egészbors babérlevél Elkészítés: A vadhúst kis kockára vágjuk és kevés sóval és a babérlevéllel feltesszük főni,viz nélkül(idővel enged annyi levet,amibe megpuhul).Mikor megpuhult(de még nem teljesen),beletesszük az apróra vágott(ledarált)hagymát.Miután a hagyma üvegessé párolódott,beletesszük a kis kockára vágott zöldséget,sárgarépát,zellert és az összetört foghagymát.Izlés szerint sózzuk,borsózzuk,valamint az egész borsot is beletesszük.Felöntjük,annyi vizzel,hogy éppen ellepje,majd lassú tűzön készre fözzük.Ha megpuhult a zöldség,beletesszük az apróra vágott gombát(a gomba pillanatok alatt megpuhul).Ha teljesen kész izlés szerint beletesszük a mustárt,citeomlevet,majd ráöntjük a tejfölt és a joghurtot.Az egészet egyszer megrottyantjuk és már kész is. Fött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: nóci1980 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |