| Gomba vadasan receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg erdei gomba, 12 dkg olaj, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g őrölt bors, 1 teáskanál szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só. Elkészítés: A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg olajban megpárolom, sóval, borssal meghintem. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg olajon pirítok karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítem, felöntöm vízzel és puhára főzöm, majd szitán áttöröm. 2 dkg olajból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével ízesítem, tejföllel dúsítom és a párolt gombára öntöm 1-2 percig együtt forralom. Zsemlegombóccal vagy makarónival tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |