| Fűszeres szarvascsülök receptHozzávalók: 4 személyre 1 kg szarvasborjú csülök 1 teáskanál só 1 teáskanál bors 2 teáskanál rozmaring 2 teáskanál kakukkfű 2 evőkanál olaj 3/4 kg burgonya 400 g sárgarépa 200 g cukkini 1/4 l tyúkhúsleves 3 evőkanál vaj Elkészítés: A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel és állni hagyjuk egy-két órát. Az olajat egy tepsiben felhevítjük, a húst beletesszük és közepes lángon sütjük. Sütés közben többször megforgatjuk és ha kell vizet öntünk alá, hogy az alja mindig nedves legyen. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítva 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a cukkinit is felszeleteljük. A zöldségeket 40 perccel a sütés befejezése előtt a húsra szórjuk. A húslevest hozzáöntjük, a zöldségeket megsózzuk, megborsozzuk és vajdarabokat teszünk rá,ami ráolvadva szép fényessé teszi azt. Amíg a hús mellett párolódik, sül, néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon a zöldség is. Ha valaki igényli, akkor esetleg rizst is lehet a zöldségek mellé kínálni köretnek. Száraz fehérborral kínáljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |