| Gomba vadasan elkészítve receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg gomba 3 evőkanál olaj 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemzöld 1 evőkanál finomliszt 1 evőkanál reszelt vöröshagyma 1 dl tejföl só, szemes bors ízlés szerint mustár ízlés szerint babérlevél ízlés szerint citromhéj ízlés szerint citromlé ízlés szerint cukor ízlés szerint Elkészítés: A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük. Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk. Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de tésztával is finom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |