Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás őzmedalionok recept

Kategória:


Hozzávalók:
80 dkg őzgerinc filé(1-1,5cm vastag szeletekre vágva)
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors


Elkészítés:
Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a bort, majd fedjük le. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a megpirított kenyérszeletekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és tegyünk mellé ribizlit. Jól passzol hozzá a Szamorodni, vagy a Badacsonyi muskotály. Jó étvágyat!
(fakanal.hu nyomán)


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás pezsgőkrém » Áfonyás-ribizlis hűsítő » Áfonyás zableves » Áfonyás fagylalt
» Citromos áfonyás sütemény » Áfonyás túrópuding » Narancsos áfonyás kacsa... » Áfonyás gombócok
» Áfonyás-szedres turmix » Ribizlis-áfonyás » Áfonyás-zabpelyhes muffin » Áfonyás-mandulás keksz
» Gesztenyés-áfonyás pite » Áfonyás szelet » Áfonyás zabpehelysüti » Áfonyás charlotte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.