Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános ragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 - 60 dkg sertéscomb, 1 padlizsán, 2 szál répa, 2 közepes paradicsom, 1 nagyobb hagyma, 1 dl tejszín, 1 húsleveskocka /marha/, 2 teáskanál cukor, só, bors, szükség szerinti olaj vagy zsír.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott húst is, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig sütögetjük és felöntjük 2 dl vízzel,beletesszük a húsleveskockánkat és az összedarabolt paradicsomot, majd befedve puhulásig főzzük. Ezalatt a répákat 4-be vágjuk és 1/2 cm vastagra feldaraboljuk. Majd kevés zsiradékon egy serpenyőben a cukorral megszórva pár percig sütögetjük. Hozzátesszük a padlizsánt, amit szintén előtte összekockáztunk, és együtt ledinszteljük. Ha a padlizán is megszineződött, hozzáöntjük a majdnem kész husihoz és együtt pár percig főzzük. Szükség szerint utána ízesítünk, és ha kell pótoljuk a folyadékot menet közben, végül hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
A hús főzési ideje kb. 20 - 25 perc volt, de függ a levágott állat korától is. Saját találmányom, melyet most a nyaralás alkalmával készítettem először.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Sztacs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános sültrizs » Padlizsános-lecsós csirke » Padlizsános kenő » Padlizsános lencsés egytál
» Padlizsános pirítós » Padlizsános csirkemell » Padlizsános pite » Padlizsános hal
» Padlizsános spagetti » Padlizsános vendégtál » Padlizsános zakuszka » Atkins padlizsános hús
» Padlizsános csirkesaláta » Padlizsános szója » Padlizsános penne » Padlizsános lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.