| Padlizsános lepény receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 1 zöld színű paprika 1 nagy vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál extraszűz olívaolaj 3 tojás 1 vastag szelet kenyér Mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma pirospaprika zöldfűszer-keverék 1 nagy konzerv paradicsom Elkészítés: Vágjuk nagyobb darabokra a padlizsánt, a paprikát és a vöröshagymát. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, és 4 evőkanál extraszűz olívaolajban lassan főzzük fél óráig. A felvert tojásokkal, a lehéjazott és előzetesen vízbe áztatott kenyérrel együtt mixerben pürésítsük el. Kivajazott sütőtálban mérsékelt hőmérsékletű sütőbe tolva kb. 45 percig süssük. A mártást a kis hagymával, pirospaprikával és friss zöldfűszer-keverékkel együtt megfőzött és elpürésített nagy konzervdohoz paradicsomból készítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |