Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános lepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
1 zöld színű paprika
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 tojás
1 vastag szelet kenyér

Mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
pirospaprika
zöldfűszer-keverék
1 nagy konzerv paradicsom

Elkészítés:
Vágjuk nagyobb darabokra a padlizsánt, a paprikát és a vöröshagymát. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, és 4 evőkanál extraszűz olívaolajban lassan főzzük fél óráig. A felvert tojásokkal, a lehéjazott és előzetesen vízbe áztatott kenyérrel együtt mixerben pürésítsük el.
Kivajazott sütőtálban mérsékelt hőmérsékletű sütőbe tolva kb. 45 percig süssük.

A mártást a kis hagymával, pirospaprikával és friss zöldfűszer-keverékkel együtt megfőzött és elpürésített nagy konzervdohoz paradicsomból készítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrólepény » Vasárnapi meggyes lepény » Meggyes lepény másként » Juhtúrós lepény
» Egreslepény » Szilvás lepény (update 2) » Spagettilepény » Töltött lepény (Olcsó)
» Túrós lepényke » Gesztenyés almás lepény » Túrós-barackos lepény » Diós lepény
» Sajtos kukoricás lepény » Padlizsános szója » Almás, túrós lepény » Pekándió-lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.