| Padlizsános sültrizs receptZöldséges ételek Hozzávalók: víz őrölt szerencsendió só 100 g sovány sajtkrém 2 evőkanál darált dió 3 púpozott evőkanál előáztatott barnarizs 2 mokkáskanál olaj 30 dkg padlizsán Elkészítés: Az első teendőd, hogy előmelegíted a sütőt. 3 dl vízben 3 púpozott evőkanál (15 percre) előáztatott és lecsepegtetett barnarizst főzz meg, aztán keverd el a darált dióval és a sovány sajtkrémmel. Ízlés szerint fűszerezd sóval és őrölt szerecsendióval. Közben a padlizsánt héjastul hosszában szeleteld fel, picit sózd meg és 1 mokkáskanál forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen pirítsd meg. Utána a padlizsánszeleteket pici olajjal kikent hőálló tálba helyezd el, majd simítsd rá a rizses keveréket. A tetejüket a tejfölben elkevert tojással kend meg, és 20 perc alatt süsd készre őket. Frissen, forrón fogyaszd! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |