| Padlizsános pite receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: a pite tésztájához: 150 g vaj 1 tojás 300 g liszt egy késhegynyi só a töltelékhez: 3 db padlizsán 2 - 3 db sárgarépa 2 db paprika 350 ml tejföl 5 db tojás 200 g sajt só bors ízlés szerint Elkészítés: Készítsük el a pitét: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a tojást és a sót, majd lassanként a lisztet. Dolgozzuk össze és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Kenjük ki vajjal egy lekapcsolható oldalú tortaformát és tegyük bele a pitét úgy, hogy magas széle is legyen. A pite tölteléke: a zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel mindet hosszú, vékony szeletekre. A felszeletelt zöldségeket tegyük rá a pitére a szélétől a közepe felé haladva. Verjük fel az 5 tojást, a tejföllel, a sóval és a borssal, adjuk hozzá a reszelt sajtot és ezt a keveréket öntsük a zöldségekre. Fedjük le a pitét alufóliával és előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül, 180 fokon. Az 1 óra eltelte után vegyük le a fóliát a pitéről és még hagyjuk néhány percet a sütőben, hogy szép piros legyen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |