Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Személyenként egy szelet barnakenyér
1 db padlizsán
tengeri só
fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:
A padlizsánt kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd egy fél pohár vizet aláöntve megpároljuk. Közben a sóval, esetleg színes borsokkal, és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és jó pépes. Közben kenyérszeleteket pirítunk, majd rárakunk egy-két kanál padlizsánt a kenyerünkre.

Tanácsok:
A padlizsán lila héja sokat tartalmaz egy növényi fitokemikáliából, amelyet nauzinnak neveztek el. Ez az antioxidáns kutatások szerint segít megőrizni a vitalitást és a szellemi frisseséget, mivel antioxidáns hatásánál fogva védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben.

A kiszámolt értékek 100 g padlizsánkrém és 40 g barnakenyér együttes értékei.

Rost tartalom: 4.5 gramm

Elkészítési idő: 10 perc
Kalóriatartalom: 148 kcal
Szénhidráttartalom: 26.2 gramm
Zsírtartalom: 2.54 gramm

A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános-lecsós csirke » Olaszos pirítós » Padlizsános csirke » Pirítós májkrémmel
» Padlizsános vendégtál » Avokádókrémes pirítós » Olasz pirítós » Weimari piritós
» Ajvar pirítóssal » Padlizsános rakott csirke » Pirítós » Nap-pirítós
» Atkins padlizsános hús » Kaviáros pirítós » Répás almás pirítós » Hagymás-sajtos pirítós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.