| Padlizsános pirítós receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Személyenként egy szelet barnakenyér 1 db padlizsán tengeri só fokhagyma bors olaj Elkészítés: A padlizsánt kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd egy fél pohár vizet aláöntve megpároljuk. Közben a sóval, esetleg színes borsokkal, és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és jó pépes. Közben kenyérszeleteket pirítunk, majd rárakunk egy-két kanál padlizsánt a kenyerünkre. Tanácsok: A padlizsán lila héja sokat tartalmaz egy növényi fitokemikáliából, amelyet nauzinnak neveztek el. Ez az antioxidáns kutatások szerint segít megőrizni a vitalitást és a szellemi frisseséget, mivel antioxidáns hatásánál fogva védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben. A kiszámolt értékek 100 g padlizsánkrém és 40 g barnakenyér együttes értékei. Rost tartalom: 4.5 gramm Elkészítési idő: 10 perc Kalóriatartalom: 148 kcal Szénhidráttartalom: 26.2 gramm Zsírtartalom: 2.54 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |