| Padlizsános lencsés egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 2 padlizsán 1 lencse konzerv 15-20 dkg gomba(vagy 1 konzerv) 3 paradicsom 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma darált hús bacon 1 nagy tejföl maroknyi reszelt sajt 1 tojássárga só,bors,rozmaring Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk,kiolvasztjuk. A zsírjában megdinszteljük a vöröshagyma felét,rádobjuk a darált húst,sózzuk,borsozuk és fehéredésig pirítjuk. A padlizsánt héjastól,hosszában ujjnyi vastagra felszeleteljük,besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk,majd serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megkapatjuk. A vöröshagyma másik felét és a fokhagymát pici olivaolajon megpároljuk.Rádobjuk felkockázott paradicsomot,gombát és addig főzzük,amíg kicsit bepürésedik.Sózzuk,borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük. Egy kivajazott jénai aljára lerakjuk a padlizsánok felét,rá hagymás gomba,rá hús,rá pirított szalonna,rá lencse és lefedjük az egészet a padlizsánokkal.Végül leöntjük a reszelt sajttal,tojássárgával elkevert sós tejföllel,és mehet a sütőbe. Tanácsok: Alufólia nélkül sütjük,amíg megpirul a teteje. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |