Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános lencsés egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 padlizsán
1 lencse konzerv
15-20 dkg gomba(vagy 1 konzerv)
3 paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
darált hús
bacon
1 nagy tejföl
maroknyi reszelt sajt
1 tojássárga
só,bors,rozmaring

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk,kiolvasztjuk.
A zsírjában megdinszteljük a vöröshagyma felét,rádobjuk a darált húst,sózzuk,borsozuk és fehéredésig pirítjuk.
A padlizsánt héjastól,hosszában ujjnyi vastagra felszeleteljük,besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk,majd serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megkapatjuk.
A vöröshagyma másik felét és a fokhagymát pici olivaolajon megpároljuk.Rádobjuk felkockázott paradicsomot,gombát és addig főzzük,amíg kicsit bepürésedik.Sózzuk,borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük.
Egy kivajazott jénai aljára lerakjuk a padlizsánok felét,rá hagymás gomba,rá hús,rá pirított szalonna,rá lencse és lefedjük az egészet a padlizsánokkal.Végül leöntjük a reszelt sajttal,tojássárgával elkevert sós tejföllel,és mehet a sütőbe.

Tanácsok:
Alufólia nélkül sütjük,amíg megpirul a teteje.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lencsesaláta » Csülkös lencsesólet » Padlizsános hal » Padlizsános csirkesaláta
» Lencsés darálthusi » Lencsés sütőtök sonkával » Padlizsános ragu » Gyors zöldséges egytálétel
» Padlizsános szója » Pikáns egytálétel » Finom krumplis egytál » Őszi vadászegytál
» Lencsesaláta Maris módra » Padlizsános rakott csirke » Gyömbéres-lencsés egytál » Cukkinis egytálétel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.