Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános penne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre):
1/2 kg penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes padlizsán felkockázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 teáskanál só
1 késhegynyi pirospaprika
5 dl zsírszegény paradicsomos tésztaszósz
1 nagy marék friss bazsalikom apróra vágva
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát só és zsiradék nélkül, jól szűrd le.
Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a padlizsánt, majd párold 8 percig, amíg a hagyma megpirul kissé. Keverd bele a fokhagymát, párold 3 percig. Add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, forrald fel.
Kis lángon főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről és keverd bele a bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával és a reszelt parmezánnal szórd meg


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános lepény » Sok sajtos penne » Tejszínes-gombás penne » Tonhalas penne
» Csőben sült sonkás penne » Tojásos-padlizsános lecsó » Sajtos penne » Ricottás-spenótos penne
» Atkins padlizsános hús » Padlizsános szendvicskrém » Gombás-tejszínes penne » Sajtos penne sonkával
» Darált hússal rakott penne » Finom penne » Padlizsános vendégtál » Brokkolis-sonkás penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.