| Padlizsános zakuszka receptHozzávalók: 5kg(3kg) pritaminpaprika, 5kg(3kg) padlizsán, 1.5kg(1kg) hagyma, 1l(7.5dl) olaj, 1l(7.5dl) paradicsomlé, só, bors, babérlevél, szalicil. Elkészítés: Forró olajba tesszük a ledarált hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a ledarált pritaminpaprikát, kb. 40 percen keresztül tovább pároljuk, ezután beletesszük a megsütött, és ledarált padlizsánt és a paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, további 30 percig főzzük. Beletesszük a szalicilt, majd 5-10 perc múlva üvegekbe szedjük, 2-3 evőkanál forró olajat teszünk a tetejére. Az üvegeket lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Kenyéren, vagy tojással (mint a lecsót) finom. A receptet beküldte: Edana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |