| Padlizsános csirkesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg csirkemell 1 db padlizsán 5 ek olívaolaj 3 g fokhagyma 1 db póréhagyma 2 ek méz 1 ek balzsamecet 5 dkg tökmag 5 dkg fenyőmag 5 dkg napraforgómag 1 cs vegyes saláta só, bors . Elkészítés: A padlizsánt kockára vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a fokhagymákat, majd sóval, borssal, ízesítjük. Egy kis tálban összekeverjük a mézet, az olívaolajjal, majd sóval és őrölt borssal ízesítjük. A salátaleveleket összetépkedjük, ráöntjük a mézes olívaöntetet, meglocsoljuk balzsamecettel, és hozzáadjuk a finomra vágott pórét. A tök-, fenyő-, és a napraforgómagokat mozsárban durvára törjük, serpenyőben megpirítjuk, és a salátalevelekre szórjuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |