| Padlizsános vendégtál receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 db nagyobb padlizsán 1 fej fokhagyma 20 dkg rizs 20 dkg burgonya 1 kanál margarin kevés forró tej 2 dl étolaj 1 fej vöröshagyma só 2 db paradicsom 2 db paprika petrezselyemzöldje Elkészítés: A vöröshagymát felaprózva,kevés olajon és vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, s együtt pároljuk tovább,megsózva. A burgonyát kockázzuk, megfőzzük, pürét csinálunk belőle tejjel, margarinnal,sóval. A padlizsánokat megtisztítjuk, hosszában 4 felé vágjuk ,besózzuk, rövid állás után kinyomkodjuk a levét. A padlizsánszeletek két oldalát behasítjuk,megtüzdeljük fokhagyma szeletekkel. Tepsiben, bő olajban megsütjük. A pecsenyéstál egyik oldalára a rizst púpozzuk,másik oldalára a pürét, a sült padlizsánokkal pedig mindezt körberakjuk. Karikázott paradicsommal, paprikával, aprított petrezyelyemmel díszítjük. Frissen fogyasszuk! A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |