Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános rakott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
10 dkg füstölt szalonna,
2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg),
3 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk nyolc felé a szokásos módon.Besózzuk és borsozzuk. A padlizsánt héjastól karikákra vágjuk és kicsit besózzuk, majd tíz percet pihentetjük, míg kicsi levet nem ereszt. Közben a vöröshagymát vékonyra karikázzuk, a szalonnát pedíg apróra kockázva kisütjük, a pörcöt félre tesszük. A visszamaradt zsíron erős lángon átsütjük a csirkéket. Egy tűzálló tál alját beborítjuk padlizsánszeletekkel, és megszórjuk reszelt sajttal.Erre egy adag csirkét teszünk,amit beborítunk hagymakarikával és összazúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk.Erre újabb adag padlizsán jön, és a rétegezést addíg folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt beborítjuk lehéjazott paradicsomszeletekkel, meglocsoljuk a pecsenyelével és rászórjuk a szalonnapörcöt. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk a rakottast jó negyven percre.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecombok » Rakott édes-káposzta » Gombás csirke egyszerűen » Klasszikus rakott káposzta
» Kefires csirkesaláta » Palacsintába bújt csirke » Sonkával rakott palacsinta » Zöldbabpüré csirkehússal
» Lecsós csirke kuszkusszal » Csirke hamburger » Almás rakott zsemle » Csirkemáj-fasírt
» Csőben-csirke » Fűszeres csirkemellek » Szecsuáni csirkemell » Csalafinta csirke nyárson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.