| Szarvashátszín sajtbundában receptHozzávalók: kb. 1,5 kg szarvasborjú hátszíne 2 evőkanál étolaj 2szál sárgarépa 2 fej vöröshagyma 4 evőkanál felolvasztott vaj 4 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál ketchup vagy 5-6 evőkanál paradicsomlé 10deka reszelt trappista vagy egyéb kemény sajt ízlés szerint só és fehér bors, köménymag Elkészítés: A húst olajjal megkenjük, és tepsibe tesszük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, húslevesben kicsit előfőzzük, majd a hús köré rakjuk. Ezután letakarjuk,majd előmelegített, forró sütőbe tesszük. A vajat simára keverjük a zsemlemorzsával, ketchuppal és a sajttal. A sültet gyakran meglocsoljuk a levével. A sütési idő vége előtt 15 perccel a húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a sajtos keverékkel megkenjük., Majd készre sütjük. Mikor elkészült, a húst szépen lefejtjük a csontról és felszeleteljük. A visszamarad pecsenyelevet átszűrjük, majd sóval, borssal, kevés köménymaggal ízesítjük és meglocsoljuk vele a kész pecsenyét. Sült paradicsomot, párolt zöldségeket, párolt kelbimbót kínálunk mellé. Jól illik hozzá a testesebb vörösbor, pl. a Soproni vörösborok. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |