Tutireceptek.hu fejléc

Szarvashátszín sajtbundában recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb. 1,5 kg szarvasborjú hátszíne
2 evőkanál étolaj
2szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál felolvasztott vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál ketchup vagy 5-6 evőkanál paradicsomlé
10deka reszelt trappista vagy egyéb kemény sajt
ízlés szerint só és fehér bors, köménymag

Elkészítés:
A húst olajjal megkenjük, és tepsibe tesszük.
A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, húslevesben kicsit előfőzzük, majd a hús köré rakjuk. Ezután letakarjuk,majd előmelegített, forró sütőbe tesszük. A vajat simára keverjük a zsemlemorzsával, ketchuppal és a sajttal.
A sültet gyakran meglocsoljuk a levével. A sütési idő vége előtt 15 perccel
a húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a sajtos keverékkel megkenjük., Majd készre sütjük. Mikor elkészült, a húst szépen lefejtjük a csontról és felszeleteljük. A visszamarad pecsenyelevet átszűrjük, majd sóval, borssal, kevés köménymaggal ízesítjük és meglocsoljuk vele a kész pecsenyét. Sült paradicsomot, párolt zöldségeket, párolt kelbimbót kínálunk mellé. Jól illik hozzá a testesebb vörösbor, pl. a Soproni vörösborok.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke sajtbundában » Vadászpecsenye » Fácán vörösborban » Vadas kicsit másképp
» Vörösboros szarvaspörkölt » Almás-sajtos vadkacsa » Pityókás őzragu » Tejfölös nyúlcomb
» Hamis vaddisznósült » Hamis vadas mártás » Fácánpörkölt » Párolt vadkacsa
» Fogolypecsenye borókával » Bakonyi fácánmell » Apúliai fogoly » Fácán gesztenyés almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.