Tutireceptek.hu fejléc

Szarvasgulyás recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg felkockázott szarvascomb vagy lábszár,
1nagyobb fej vöröshagyma,
két gerezd zúzott fokhagyma,
só, bors,
pirospaprika,
1dl vörösbor,
őrölt csípős paprika,
majoránna,
ízlés szerint sárgarépa,
petrezselyemgyökér (és zöldje),
zeller és krumpli.

Elkészítés:
Egy bográcsban, szalonnazsíron pirítsuk üvegesre a kockára vágott vöröshagymát, majd tegyük rá a húst, szórjuk meg egy evőkanál pirospaprikával és egy kevés borssal, majd keverjük össze alaposan. Lassú tűzön főzzük félpuhára a húst -ha közben elfő leve, akkor vízzel nyugodtan pótolhatjuk-, majd szórjunk rá még két evőkanál pirospaprikát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, negyed evőkanál borsot, fél ek. Majoránnát, a bort és rottyantsuk össze az egészet. Ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket(ha van,akkor tehetünk bele egy kevés gombát is), ízlés szerint csípős paprikát és öntsük fel bő 2-2,5 l vízzel és főzzük készre a levest. Friss kenyérrel kínáljuk, utána pedig vörösbort szolgáljunk fel.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadnyúl vadasan » Majoránnás ragu » Fokhagymás vadlibamell » Tárkonyos őzragu.
» Fácán forgónyárson » Őszi szarvasragu » Gombás szarvas-steak » Bakonyi fácánmell sajtosan
» Szarvasragu leves Manul módra » Fenyőmagos bélszín nyárson » Vörösboros szarvaspörkölt » Szarvashátszín sajtbundában
» Szarvastokány erdei gombákkal » Ropogós vadkacsa » Tejszínes-gombás szarvasragu. » Őzpörkölt másképp..


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.