| Fácánpörkölt receptHozzávalók: 1 fácán feldarabolva belsőséggel 1 kg burgonya 1 csokor petrezselyemzöld 3 evőkanál zsír 2 fej vöröshagyma pirospaprika feketebors őrölt köménymag fél csípős paprika só Elkészítés: Zsírban szalmasárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve egy evőkanál pirospaprikát teszünk bele, melyet elkeverve, és kevés vízzel felöntve visszateszünk a tűzre. Belerakjuk a részeire szedett fácánt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kevés borssal, köménnyel, csípős paprikával, és sóval fűszerezzük. Lassan főzzük, fedő alatt. Amikor félig megfőtt, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, és a csokor petrezselyemzöldet. Újra felöntjük vízzel, majd fedő nélkül elfőzzük a levét. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |