Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi fácánmell recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 fácánmell
50 g füstölt szalonna
250 g gomba
1 közepes fej hagyma
1 mokkáskanál édesnemes paprika
2 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom

kevés liszt
olaj
1 dl száraz fehérbor vagy
1dl húsleves

Elkészítés:
A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi omlett » Bakonyi betyár leves » Bakonyi csirkemell 2.
» Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi betyárgombóc » Fogasfilé bakonyi módra » Bakonyi sertésszelet
» Bakonyi pacalleves » Bakonyi Betyár » Hússzeletek bakonyi módra » Bakonyi tésztával
» Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi húsos leves » Bakonyi betyárleves » Bakonyi rőzse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.