Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos őzragu. recept

Kategória:


Hozzávalók:
Római tál, vagy hőálló mázas cserép- (kerámia-)tál
1,5 kg felcsíkozott őzcomb
két közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
két dl. tejszín,
1dl tejföl,
1dl tej,
1dl édes fehérbor
só,
1 jó evőkanál tárkony,
4-5 szem tört borókabogyó,
kávéskanál lestyán,
bors

Elkészítés:
A felcsíkozott húst összekeverjük a felcsíkozott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután átöntjük a beáztatott római- vagy cseréptálba. A tejet, a tejföl és a tejszínt összeöntjük és annyi sóval ízesítsük, hogy az a szánk íze szerint egy CSAK egy kicsit legyen sósabb a kelleténél,majd hozzákeverjük a fűszereket és a bort, majd egyenletes eloszlatva a húsra öntjük. A tálat lefedve először közepes lángon sütjük 3/4-1 órát, majd kivéve a sütőből keverjük meg egy kicsit,ha kell, akkor pótoljuk tejjel az elfőtt levet és újra lefedve kis lángon süssük tovább. Mikor már majdnem kész, szintén tejjel elkevert tejszínnel(fele-fele) pótolhatjuk a elfőtt levet úgy, hogy az egyszer megrottyantva-készre sütve- sűrűn folyó szaftot adjon.

Tanácsok:
Barna rizzsel, hántolt árpával, esetleg egészben sült apró újburgonyával nagyon finom!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti tárkonyos bárány » Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos raguleves » Csirke tárkonyos mártásban
» Tárkonyos csirkeleves » Tárkonyos raguleves 2. » Tárkonyos-mogyorós csirke » Francia tárkonyos csirke
» Tárkonyos bárányragu leves » Tárkonyos borjúleves » Tárkonyos csirkebecsinált » Tárkonyos zöldségleves
» Dettuska tárkonyos levese » Tárkonyos zellerfőzelék » Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos nyúlbecsinált


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.