| Tárkonyos őzragu. receptHozzávalók: Római tál, vagy hőálló mázas cserép- (kerámia-)tál 1,5 kg felcsíkozott őzcomb két közepes fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma két dl. tejszín, 1dl tejföl, 1dl tej, 1dl édes fehérbor só, 1 jó evőkanál tárkony, 4-5 szem tört borókabogyó, kávéskanál lestyán, bors Elkészítés: A felcsíkozott húst összekeverjük a felcsíkozott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután átöntjük a beáztatott római- vagy cseréptálba. A tejet, a tejföl és a tejszínt összeöntjük és annyi sóval ízesítsük, hogy az a szánk íze szerint egy CSAK egy kicsit legyen sósabb a kelleténél,majd hozzákeverjük a fűszereket és a bort, majd egyenletes eloszlatva a húsra öntjük. A tálat lefedve először közepes lángon sütjük 3/4-1 órát, majd kivéve a sütőből keverjük meg egy kicsit,ha kell, akkor pótoljuk tejjel az elfőtt levet és újra lefedve kis lángon süssük tovább. Mikor már majdnem kész, szintén tejjel elkevert tejszínnel(fele-fele) pótolhatjuk a elfőtt levet úgy, hogy az egyszer megrottyantva-készre sütve- sűrűn folyó szaftot adjon. Tanácsok: Barna rizzsel, hántolt árpával, esetleg egészben sült apró újburgonyával nagyon finom! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |