| Boros libapecsenye receptHozzávalók: egy 2,5-3 kg-os liba 5 dkg gomba 5 dl fehérbor 8 dkg vaj 1 sárgarépa 1 vöröshagyma 1 mk. fehér bors 1 mk. cayenne-i bors 2 ek. liszt só 3 dl víz Elkészítés: A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük. A vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd az egészet megfuttatjuk a maradék vajon. Ráhintjük a lisztet, és felengedjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet, és felfőzzük. Rálocsoljuk a libára, majd egy ideig magas fokozaton főzzük. Utána alacsony fokozatra kapcsoljuk, és puhára főzzük. Ezután kiszedjük, a levét leszűrjük, és átpasszírozzuk, majd még egyszer felfőzzük. A libát felszeleteljük, majd leöntjük a mártással. Még 10-15 percig sütjük, majd burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |