| Fogolypecsenye borókával receptHozzávalók: Személyenként 1fogollyal számolva készítsük el a receptet. Először is készítsük el a fűszerkeveréket: negyed-negyed mokkáskanál köményt, fehérborsot, rozmaringot, mustármagot és lestyánt, 1kávéskanál sót, 5-6szem borókabogyót 1 gerezd fokhagymát törjünk alaposan össze és keverjük el 1dl étolajban, majd hagyjuk fél órát állni. Elkészítés: Ezután egy konyhakész, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdelt foglyot kenjünk be ezzel a fűszerolajjal és hagyjuk állni egy éjszakát. Utána egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, aláöntünk egy 2dl barna sört, majd alaposan lefedjük és néha meg-meglocsolgatva készre sütjük. A visszamaradt pecsenyelevet öntsük fel 1-1,5dltejjel, adjunk hozzá 3-4 szem tört borókabogyót, sózzuk ízlés szerint, fűszerezzük még egy csipet sáfránnyal, forraljuk össze, majd liszttel sűrítsük be és helyezzük a pecsenye mellé a tálaláskor. A kész sültet rizzsel, vagy apróra szaggatott zsemlegombóccal tálaljuk és édes fehérbort kínáljunk hozzá. Jó étvágyat! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |