| Gombás szarvas-steak receptHozzávalók: 1 kg szarvasbélszín 25 dkg gomba 10 dkg szalonna 50 dkg vadcsont 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1,5 dl vörösbor 1 kávéskanál borókabogyó Só, bors 2 dl húsleves 1 kávéskanál áfonyalekvár Elkészítés: A szalonnát kockázd fel, pirítsd meg, majd tedd rá a vadcsontot, és pirítsd meg azt is. A zöldségeket szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, majd az egészet keverd a csonthoz. Amikor megpirult, engedd fel a borral, fűszerezd meg, majd fedő alatt főzd egy órát. Szedd ki a csontokat, passzírozd át a zöldségeket, engedd fel a húslevessel, keverd bele a lakvárt, majd forrald el, hogy sűrűbb mártást kapj. A bélszínt darabold fel, sózd, borsozd, és süsd meg egy kevés zsiradékon a gombával együtt. A mártással leöntve, krokettel vagy pürével tálald. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |