| Ropogós vadkacsa receptHozzávalók: 1 darab vadkacsa 10 darab zsályalevél 3-4 rozmaringág 4 kakukkfűág 4 ágacska tárkonyág 2 szem borókabogyó 2 tojásfehérje 4 gerezd fokhagyma 1 darab citrom 1,5-2 kg durva só Elkészítés: Készítsük elő a fűszeres sót: aprítsuk fel a fűszernövényeket. Törjük össze a borókát, majd minden fűszert keverjünk a sóhoz az enyhén felhabosított tojásfehérjével együtt. A só egy részét tegyük sütőpapírral bélelt és megolajozott sütőlapra. A fokhagymagerezdeket és a vékonyra szeletelt citromot tegyük az előkészített kacsa hasába. Fektessük a kacsát a sóágyra, és borítsuk be a maradék sóval. 180 C-os sütőben, a kacsa méretétől függően kb. 75 percig süssük. Hagyjuk hűlni 15 percig, aztán szedjük le róla a sópáncélt, és tálaljuk sült krumplival. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |